חלוקת רכוש, פירוק שיתוף, איזון משאבים


כאשר בני זוג מחליטים להתגרש, עומדות בפניהם מספר סוגיות. אחת מסוגיות אלו, היא חלוקת הרכוש המשותף ביניהם.

סוגיה זו מעלה שאלות רבות, ביניהן, מה הכוונה במונח, "רכוש משותף" ? האם בני זוג תמיד מתחלקים ברכושם חצי בחצי? אם אישה בגדה בבעלה, האם מגיע לבעלה יותר ממחצית הרכוש המשותף או להיפך? האם גבר שעמל על פיתוח הקריירה שלו, בזמן שאשתו טיפלה בילדים, צריך לפצות את האישה ולתת לה למעלה ממחצית רכושם המשותף? האם יש רכוש שנצבר במהלך הנישואין, שאינו נחשב רכוש משותף שיש לחלקו? האם פנסיה היא רכוש משותף של בני הזוג? האם מוניטין ונכסי קריירה הם רכוש משותף? האם צדק הוא שיקול שבית המשפט מתייחס אליו, כאשר הוא מחלק את רכושם של בני הזוג?

אחת מנקודות המוצא, לשם מענה על השאלות לעיל, הינה השנה בה נישאו בני הזוג. הווה אומר, קיימים שני משטרים רכושיים, לפיהם קובע בית המשפט את חלוקת הרכוש, בין בני הזוג. הקביעה למי משני המשטרים, בני הזוג משתייכים, מתבססת על התאריך בו, נישאו בני הזוג.

על בני זוג אשר נישאו לפני 1.1.1974, חלה הלכת השיתוף ואילו על בני זוג אשר נישאו מיום 1.1.1974, חל חוק יחסי ממון בין בני זוג.

מבולבלים? אנחנו לא.

חלוקת רכוש בין בני זוג והפרדת נכסיהם, דורשת מיומנות, ניסיון ומומחיות בתחום. חוסר ניסיון וידע, עלולים להוביל אנשים אל עברי פי פחת. בין היתר, קיימות אינספור דוגמאות לאנשים, אשר ניסו ליצור קישור בין רכוש ומזונות, באופן שגוי, מה שהובילם למחסור כלכלי קשה.

אתם מבקשים להגיש תביעה רכושית נגד הבעל או האישה, או שקיבלתם תביעה כזו. רצוי שיהיו בידכם מסמכים הנוגעים לרכושכם, בנוגע לדירה אשר רכשתם, לחשבונות הבנק, לחסכונות, לניירות הערך, לקופות הגמל ולקרנות ההשתלמות, ביטוח המנהלים, קרן הפנסיה, אופציות בחברה, מניות בחברה, רכב ולכל עניין אחר הנוגע לרכוש אשר צברתם לאורך תקופת הנישואין.

כדאי שיהיו ברשותכם המסמכים הבאים:

בעלי ובני/ בנות זוג של בעלי/בעלות חברות, שותפויות ועסקים רצוי שיחזיקו בידם: דו"ח מרשם החברות, מאזנים שנתיים, הסכמים בין בעלי מניות/ שותפים, דפי חשבון, חוזים, תלושי משכורת ומסמכים המעידים לעניין שווי החברה, פעילותה, אופציות וכיוצא בזה.

בנוגע לדירה: נסח מלשכת רישום המקרקעין (נסח טאבו), אישור על תשלום חודשי של המשכנתא ואישור על יתרת המשכנתא. אם הדירה רשומה רק על שם אחד מכם, רצוי שיהיו בידכם מסמכים המעידים על ההשקעות שהשקעתם בדירה כגון: דפי בנק או מסמכים המעידים ששילמתם לקבלני שיפוצים. כדאי שיהיו לכם הסכמי מכר של דירות שרכשתם במהלך הנישואין.

רשימת מיטלטלין - הציוד הביתי כגון מכשירי חשמל, ריהוט, תמונות, תכשיטים או ציוד אחר בעל ערך.

כספים וזכויות סוציאליות – אישורים לגבי הסכומים שיש לכם בקופות הגמל, בקרנות הפנסיה, בביטוח המנהלים, בקרנות ההשתלמות, רשימת חשבונות בנק, תלושי משכורת של הבעל ושל האישה, אישור על פתיחת כספת, מסמכי בנק המעידים על חסכונות, פיקדונות, נ"ע וכיוצ"ב.

כאשר פונים לבית המשפט, יש להציג ראיות. מי שיכול להוכיח את תביעתו בראיות, יסייע לעצמו ולעורך/כת הדין המייצג/ת אותו לזכות בתביעה.

גם כאן המלצתי היא להגיע, אם ניתן, להסכמים. זה עדיף על התדיינויות ארוכות שנים בבתי המשפט לענייני משפחה או בבתי הדין הרבניים.

עוד על איזון משאבים, על חלוקת רכוש, על הלכת השיתוף, על איזון השתכרות, על חלוקת פנסיה ועל נושאים נוספים הקשורים בחלוקת רכוש, תוכלו לקרוא במאמרים המתפרסמים באתר.

האמור בדף זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי, אלא מהווה רקע כללי ומידע ראשוני בלבד.

לקריאה נוספת:

איזון משאבים

פירוק שיתוף

חלוקת רכוש

 

פסקי דין:

הצדק ניצח, האישה קיבלה את הדירה בשלמותה

הדירה חולקה שווה בשווה ומזונות ילד

 

         

 

x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים.רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.