ייפוי כוח מתמשך – חלופה לאפוטרופסות
באפריל 2016, פורסם תיקון לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, אשר הוסיף חלופות נוספות למוסד האפוטרופסות. בין החלופות, ייפוי כוח מתמשך. ייפוי כוח מתמשך, מאפשר לאדם להיות אדון לגורלו, גם כאשר לא יוכל לעשות זאת בעצמו.
אך מהו אותו ייפוי כוח מתמשך?
מדובר במסמך, אותו מכין עו"ד, בהתאם לרצונו של מייפה הכוח - "הממנה", שם מפורטת רשימת הוראות רפואיות וכלכליות. באמצעות המסמך, הממנה מייפה את כוחו של אדם אחר – שמסכים לכך, לקיים את ההוראות והרצונות של הממנה.
מיופה הכוח, חייב להיות אדם עליו הממנה סומך, כי יפעל בהתאם לרצונותיו באופן מלא.
לשם הכנת ייפוי הכוח המתמשך, עורך הדין והממנה נפגשים לבד, כך שלא תהיה כל השפעה זרה והממנה יוכל לספר לעוה"ד מהם רצונותיו באופן חופשי וללא חשש, שמא מישהו בסביבתו ייעלב או יאיים עליו. זאת, גם אם מדובר בבני זוג, אשר מעוניינים לעשות ייפוי כוח מתמשך.
לאחר שהממנה ומיופה/י הכוח חותמים על המסמך, עורך הדין מפקיד את ייפוי הכוח המתמשך אצל האפוטרופוס הכללי. רק לאחר שעוה"ד מקבל אישור על ההפקדה, ייפוי הכוח המתמשך – קיים. אך חשוב להדגיש, כי עצם העובדה שייפוי הכוח קיים, לא אומר שהוא בתוקף!
ייפוי הכוח המתמשך נכנס לתוקף, רק כאשר הממנה אינו כשיר עוד לנהל את ענייניו ולא דקה לפני כן.
ייפוי כוח מתמשך נועד, על מנת להבטיח שאנשים ימשיכו לחיות את חייהם על פי רצונם, גם כאשר אין להם את היכולת לדברר את רצונותיהם או לפעול בכוחות עצמם.